Want your
own Fotopage?







 
MANIK BONSAIKU

By: suhainy sudin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 28-Apr-2009 08:10 Email | Share | | Bookmark
[b]BUDAYA 369[/b]

ASSALAMMUALAIKUM... Rasanya dah lama saya tak update fp saya ni... maklumlah agak sibuk jugak membuat manik bonsai ni... baru saja siapkan 11 buah limau ..dan hampir siap daun-daunnya dan tak lama lagi untuk cantuman agar dapatlah menjadi bonsai limau yang comel...

Sebenarnya, dalam sibuk membuat bonsai manik ni... saya pula sedikit sibuk dengan biznes mlm yang baru diceburi. Hai-o yang saya join dalam masa 2 bulan untuk menambahkan pendapatan sampingan selain menjual pokok bonsai manik ni... dalam masa 2 bulan alhamdulilah , pendapatan ok.. cuma saya ingin juga berkongsi dengan kawan-kawan saya yang lain untuk mengenali Hai-o ni dan bagaimana kita boleh tambah sumber pendapatan kita secara kerja part time iaitu kerja dihujung minggu sahaja.Sebenarnya apa yang saya buat cuma bekerja 2-3jam waktu cuti hujung minggu sahaja sebab sibuk dengan anak-anak di rumah. Oleh itu, kepada ibu-ibu yang minat apa salahnya kita join... sebenarnya apa yang penting kita kena kenali dulu Hai-o ni baru kita tahu kaedahnya...

Kepada rakan-rakan yang mana berminat nak tahu mengenai Hai-o dan extra income bolahlah sms saya di talian 013-4089608... untuk sesi penerangan, sila hubungi dan saya akan ke tempat anda bagi area kedah, penang, perlis dan perak...

walaupun buat mlm ni, masih tak lupa hobi manik bonsai ni... terbaru saya dah siapkan beberapa bonsai ... yang akan saya update dalam fp ni nanti...


Sunday, 11-Jan-2009 03:40 Email | Share | | Bookmark
SELAMAT TAHUN BARU 2009



Sunday, 4-Jan-2009 02:13 Email | Share | | Bookmark
SELAMAT TAHUN BARU... AZAM BARU...

Blue Purple
Assalammualaikum, SELAMAT TAHUN BARU BUAT SEMUA SAHABAT/ KAWAN-KAWAN ...untuk tahun baru 2009 pastinya mesti kita ada azam baru kan... azam baru tahun ni rasanya nak mempertingkatkan lagi kualiti dan kuantiti menghasilkan bunga bonsai ni... dan ingatkan nak mengapditasikannya di dalam e-book untuk kegunaan rakan sehobi dengan saya supaya hobi ni dapat berkemban... rasanye.. dah mulakan langkah pertama dengan niat dan tengah memikir untuk meneruskan azam ni... buat masa sekarang ni saya telah pun menyiapkan lagi beberapa jenis bonsai untuk kenalan / sahabat yang datang berkongsi hobi dan sama-sama belajar.. untuk bonsia bunga raya telahpun saya siapkan.. buat masa sekarang ni saya tengah merancang untuk menghasilkan satu lagi projek bunga bonsai jenis 'sakura'.. cantik tau... ( he..he..).. Insyaallah.. kalau siapkan saya akan tunjukkan ye.. sabor sikit ye.. untuk bunga raya tu.. saya akan masukkan dalam FP ni...Harapan semoga saya dapatlah memberikan sentuhan yang lain untuk dikongsi bersama.. tunggu ye..


Sunday, 23-Nov-2008 01:51 Email | Share | | Bookmark
PROJEK BARU BONSAI

Assalammualaikum.. Buat masa ini, saya tengah cuba menyiapkan bonsai bunga raya berwarna merah.. lebih kurang dalam lima kuntum.. tapi belum siap sepenuhnya.. apabila siap nanti akan diuploadkan disini.. Masa cuti ni, adalah balik ke kampung, tiba-tiba bahan asasnya dah pulak habis. so kena jalan-jalan cari barang.. tapi dekat tempat saya/ pekan kampung dah habis ronda sampai dah tak terdaya semuanya tak jual.. so kena balik tempat sendiri le pulak.. then hari ni baru boleh pergi beli manik yang dah habis tu... untuk membuat ranting dah diajar di dalam FP saya, tapi nak buat menjadi pokok iaitu mencantum semua ranting masih belum ditunjukkan.. so Insyaallah , saya akan tunjukkan nanti... Wassalamm.


Wednesday, 19-Nov-2008 01:25 Email | Share | | Bookmark
MENJUAL DAN MEMBEKAL BAHAN-BAHAN UNTUK POKOK BONSAI

Kepada sesiapa yang berminat nak buat dan nak join , boleh juga mendapatkan bahan-bahan asasnya daripada saya. Seperti berikut :-

1 set ( seperti pokok bonsai saiz 'pink panther')
Harga RM 25.00
Kandungan :
- Dawai emas/silver ( ikut pilihan) - 1 ikat ( 25 )
- Manik ( 3 jenis )
- Batang ( dawai saiz 20 ) - 1 batang.


1 set ( untuk pokok besar )
Harga : RM 50.00
Kandungan :
- Dawai emas/silver ( ikut pilihan ) 1 ikat ( 60)
- Manik ( 3 jenis )
- Batang ( dawai saiz 20 ) - 5 batang.

Sekiranya berminat , boleh e-mail kepada saya di suhainy08@gmail.com atau pm saya di talian 013-4089608.

Selamat mencuba.. ya...


[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net